FAQ Kronotex laminat

Hva er hovedforskjellen på 6, 7, 8 og 12 mm laminat?

De forskjellige tykkelsene skaper styrken og stabiliteten i gulvet. Tykkerer laminatgulv gir sterkere klikksammføringer. En tykkere kjerne vil også gi en lunere lyd i gulvbordene.

Kan laminat brukes i yttergang?

Laminat kan brukes i yttergang, men bruk gjerne en dørmatte, rye eller et teppe i område hvor det er fare for mye skitt, sand og stein. Da blir laminaten best bevart mot slitasje. Pass at det ikke ligger fuktig teppe på laminatgulvet. Fuktighet må fjernes så raskt som mulig.

Kan laminat legges på varmekabler?

Kronotex laminatgulv egner seg god for montering over gulvvarme. Pass på at det brukes riktig underlag i forhold til undergulvet. Samt også at overflatetemperaturen ikke overstiger 27 grader og maks effekt på varmekabelen er 60W pr. m2

Kan laminat legges på vannbåren varme?

Ja, både parkett og laminat kan brukes i forbindelse med vannbåren varme eller selvbegrensende elektrisk varme. Det er viktig at hele gulvflaten har en jevn temperatur. Husk; Gulvvarme skal alltid stå på før gulvet legges! Maks overflatetemperatur: 27 grader og 60W pr. m2

Kan laminat legges direkte på teppe?

Vi anbefaler at tepper tas bort på grunn av hygieniske årsaker, og fordi undergulv kan bli for mykt dersom det er et tykkere teppe. Ved siden av dette kan det skape statisk elektrisitet. NB! All garanti kan dermed bortfalle.

Falmer laminat i sollys?

Kronotex laminat har en spesiell overflate som er motstandsdyktig mot UV-lys. Dette gjør at den beholder sin glans og fargeekthet over mange år. Kronotex laminatgulv falmer ikke og beholder sin glans år etter år!

Kan laminat lakkeres?

Laminatgulv er vedlikeholdsfritt og skal ikke overflatebehandles på noe som helst måte. Normalt renhold er det eneste skal til.

Kan man bruke lim i skjøtene i tillegg til klikksystemet?

Dette kan gjøres i enkelte tilfeller, men da bør man ta kontakt med en fagmann eller RBI Interiør for nærmere beskrivelse.

Når bør man bruke Tuplex som underlag?

Tuplex er et velegnet underlag for både parkett-og laminatgulv og kan brukes over alle typer betonggulv og andre typer undergulv. Kan også brukes over varmekabler. Produktet fungerer både som tradisjonelt underlag, fuktsperre og har en trinnlydsdempende effekt.

Må underlag brukes på alle typer gulv?

Ja! Husk å bruke fuktsperre på alle betonggulv. Eller andre undergulv som inneholder fuktighet. I slike tilfeller er Tuplex et meget godt alternativ. Vi anbefaler alltid å bruke et trinnlydsdempende underlag.